Φάκελος φωτογραφιών Google Drive

Η Google ανακοίνωσε ότι το Google Drive και το Google Photos θα χωριστούν τον Ιούλιο. Η Google λέει, «η σύνδεση μεταξύ αυτών των υπηρεσιών είναι σύγχυση», οπότε κάνει κάποιες αλλαγές για να «απλοποιήσει την εμπειρία». Εδώ είναι αυτό που σημαίνει για εσάς.

Πώς συνδέθηκαν το Google Drive και οι φωτογραφίες;

Προς το παρόν, το Google Drive και το Google Photos συνδέονται μεταξύ τους. Από το Google Drive, μπορείτε να επιλέξετε ένα φάκελο "Φωτογραφίες Google" για να περιηγηθείτε σε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Το εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού Google για Windows και Mac μπορεί να συγχρονίσει αυτές τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σας, όπως και να συγχρονίσει τα άλλα αρχεία σας στο Google Drive.

Και, μέσα από τις Φωτογραφίες Google, θα δείτε επίσης φωτογραφίες που αποθηκεύετε σε άλλους φακέλους στο Google Drive.

Αυτές οι διεπαφές συνδέονται μεταξύ τους. Εάν διαγράψετε μια φωτογραφία από το Google Drive, εξαφανίζεται επίσης από το Google Photos. Εάν διαγράψετε μια φωτογραφία από το Google Photos, θα αφαιρεθεί επίσης από το Google Drive.

Η Google λέει ότι ακούγεται σχόλια ότι αυτή η σύνδεση προκαλεί σύγχυση, οπότε κάνει κάποιες αλλαγές.

Τι αλλάζει;

Από κάποια στιγμή τον Ιούλιο του 2019, αυτή η σύνδεση καταργείται. Νέες φωτογραφίες (και βίντεο) που προστέθηκαν στις Φωτογραφίες Google δεν θα εμφανίζονται στο φάκελο Google Photos στο Google Drive. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, τυχόν υπάρχουσες φωτογραφίες και βίντεο που έχετε στο φάκελο Google Photos θα συνεχίσουν να παραμένουν εκεί στο Google Drive — αλλά δεν θα προστεθούν αυτόματα νέες.

Νέες φωτογραφίες και βίντεο που είναι αποθηκευμένα στο Google Drive δεν θα εμφανίζονται αυτόματα ούτε στις Φωτογραφίες Google.

Εάν διαγράψετε φωτογραφίες ή βίντεο από το Google Drive ή το Google Photos, δεν θα καταργηθούν αυτόματα από την άλλη υπηρεσία. Η Google λέει, "αυτή η αλλαγή έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει την τυχαία διαγραφή αντικειμένων σε όλα τα προϊόντα."

Με άλλα λόγια, η αυτόματη σύνδεση μεταξύ των δύο υπηρεσιών καταργείται. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα υπάρχουν μόνο σε ένα μέρος. Η Google εμφανίζει ήδη μια ειδοποίηση που αναφέρει ότι "ο φάκελος Google Photos αλλάζει."

Τι συμβαίνει στις φωτογραφίες και τα βίντεό μου;

Ο φάκελος Google Photos αλλάζει μήνυμα από το Google Backup and Sync

Τίποτα δεν αλλάζει για υπάρχουσες φωτογραφίες και βίντεο. Εάν έχετε αυτήν τη στιγμή φωτογραφίες στο Google Drive, αυτές οι φωτογραφίες θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στις Φωτογραφίες Google στο μέλλον. Εάν έχετε αυτήν τη στιγμή φωτογραφίες στο Google Photos, θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στο φάκελο Google Drive στο μέλλον.

Ωστόσο, τυχόν νέες φωτογραφίες που έχουν μεταφορτωθεί στο Google Photos δεν θα εμφανίζονται στο Google Drive και νέες φωτογραφίες που έχουν μεταφορτωθεί στο Google Drive δεν θα εμφανίζονται στις Φωτογραφίες Google.

Πώς μπορώ να μετακινήσω φωτογραφίες από το Drive σε φωτογραφίες;

Η Google προσθέτει μια λειτουργία "Μεταφόρτωση από το Drive" στις Φωτογραφίες Google. Όταν μεταβείτε στον ιστότοπο του Google Photos, μπορείτε να επιλέξετε "Μεταφόρτωση από το Drive" για να ανεβάσετε φωτογραφίες και βίντεο από το λογαριασμό σας στο Google Drive στις Φωτογραφίες Google.

Μετά τη μεταφόρτωση, αυτές οι φωτογραφίες και τα βίντεο δεν θα συνδεθούν - με άλλα λόγια, εάν ανεβάσετε μια φωτογραφία από το Drive στις Φωτογραφίες και στη συνέχεια τη διαγράψετε σε μία υπηρεσία, δεν θα καταργηθεί από την άλλη.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι, αν ανεβάσετε ένα βίντεο 50 MB από το Drive στις Φωτογραφίες και το αφήσετε και στις δύο τοποθεσίες, θα χρειαστούν 100 MB του ορίου αποθήκευσης του λογαριασμού σας Google.

Μπορώ ακόμα να συγχρονίσω τις Φωτογραφίες Google με τον υπολογιστή ή τον Mac μου;

Προς το παρόν, αυτή η ενσωμάτωση σημαίνει ότι μπορείτε να κατεβάσετε αυτόματα (συγχρονισμό) οποιωνδήποτε φωτογραφιών και βίντεο που έχουν προστεθεί στις Φωτογραφίες Google στον υπολογιστή ή το Mac σας. Όλα συμβαίνουν μέσω της κανονικής εφαρμογής Google Backup and Sync που συγχρονίζει τα αρχεία του Google Drive. Απλώς επιλέξτε τις Φωτογραφίες Google και όλα συγχρονίζονται.

Αυτό το χαρακτηριστικό εξαφανίζεται; Φαίνεται ότι μπορεί. Η δήλωση της Google αναφέρει ότι "Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Backup και το Sync σε Windows ή macOS για να ανεβάσετε και τις δύο υπηρεσίες σε υψηλή ποιότητα ή αρχική ποιότητα."

Με άλλα λόγια, η Google λέει ότι θα εξακολουθείτε να μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες και βίντεο από τον υπολογιστή σας αυτόματα - αλλά δεν αναφέρει τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο στον υπολογιστή σας. Θα πρέπει να δούμε ακριβώς τι κάνει η Google τον Ιούλιο, αλλά φαίνεται ότι αυτή η λειτουργία θα εξαφανιστεί.

Εάν πρέπει να συγχρονίσετε φωτογραφίες στον υπολογιστή σας, ίσως καλύτερα να μεταβείτε στο Dropbox ή στο OneDrive στο τηλέφωνό σας. Αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να ανεβάζουν αυτόματα φωτογραφίες που τραβάτε και, στη συνέχεια, μπορείτε να τις συγχρονίσετε με τον υπολογιστή σας, όπως οποιοσδήποτε άλλος φάκελος.

Μπορώ να ανεβάσω αυτόματα φωτογραφίες στο Google Drive;

Η εφαρμογή Google Photos για Android και iPhone θα συνεχίσει να ανεβάζει αυτόματα φωτογραφίες, αν θέλετε - αλλά μόνο στις Φωτογραφίες Google. Δεν μπορείτε πλέον να τα ανεβάσετε αυτόματα και να τα τοποθετήσετε στο Google Drive — τουλάχιστον με τις εφαρμογές της Google.

Όπως σημειώνει το Android Police, η εφαρμογή Android Autosync για Google Drive θα μπορούσε να συμβάλει στην κάλυψη της τρύπας. Θα σας επιτρέψει να συγχρονίσετε αυτόματα αρχεία και φακέλους (συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών) με το φάκελό σας στο Google Drive. Στη συνέχεια, θα συγχρονιστούν με τον υπολογιστή σας. Είναι επίσης αμφίδρομος συγχρονισμός, αν θέλετε - μπορείτε να διαγράψετε φωτογραφίες ή άλλα αρχεία στο συγχρονισμένο φάκελο Google Drive και το Autosync θα τα διαγράψει στην αρχική του θέση στο τηλέφωνό σας Android.