Η Google μόλις ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία όπου το Google+ λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του κοινωνικού δικτύου και του προσωπικού σας email. Όποιος σας ακολουθεί στο Google+ μπορεί τώρα να σας στείλει απευθείας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν αυτό ακούγεται σαν ένα φοβερό πράγμα (σίγουρα δεν ήταν ενθουσιασμένοι που το ακούσαμε), διαβάστε για να μάθετε πώς να εξαιρεθείτε.

Τι έχει αλλάξει ακριβώς;

Ακολουθεί μια πιο εκτεταμένη εξήγηση: Η Google παρουσίασε μια νέα δυνατότητα για την πανταχού παρούσα υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail. Αυτή η λειτουργία επεκτείνει την αυτόματη συμπλήρωση διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πέρα ​​από την τυπική της προσέγγιση (όπου τραβά μόνο επαφές από τη λίστα επαφών σας) για να συμπεριλάβει όλους όσους παρακολουθείτε στο Google+. Αυτό σημαίνει ότι όταν συντάσσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αρχίζετε να πληκτρολογείτε ένα όνομα ή μια διεύθυνση, οι ρυθμίσεις αυτόματης συμπλήρωσης θα περιλαμβάνουν όχι μόνο τα άτομα στη λίστα επαφών σας, αλλά και τα άτομα στους κύκλους σας στο Google+:

Όταν πλαισιώνεται στο πλαίσιο της προσέγγισης ενός ατόμου που ακολουθείτε στο Google+, φαίνεται χρήσιμο. Ανανεώστε το από την αντίστροφη προοπτική, ωστόσο, και βλέπετε ότι στην προεπιλεγμένη ρύθμιση οποιοσδήποτε σας ακολουθεί στο Google+ μπορεί τώρα να σας στείλει email.

Τώρα, για λόγους δικαιοσύνης προς την Google, προτείνει το όνομα του ατόμου από το Google+, αλλά δεν αποκαλύπτει αμέσως την πραγματική του διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (το σύστημα Google+ στέλνει το email εκ μέρους σας και το email παραλήπτη παραμένει κρυμμένο εκτός εάν σας απαντήσει). Ωστόσο, αυτό παρέχει ένα κανάλι για άτομα που δεν έχετε κοινοποιήσει ποτέ τα στοιχεία επικοινωνίας σας για να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Πώς να το προσαρμόσετε ή να το απενεργοποιήσετε

Ευτυχώς η Google δεν ήταν ιδιαίτερα ύπουλος για αυτό. (Αν και η προεπιλογή σας στην λιγότερο ιδιωτική ρύθμιση είναι πραγματικά κακή φόρμα.) Αν υποθέσετε ότι ελέγχετε συχνά το email σας και διαβάζετε τις ανακοινώσεις που αποστέλλει η ομάδα του Gmail, έχετε χρόνο να το απενεργοποιήσετε πριν γίνει ενόχληση.

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Γενικά. Κάντε κύλιση προς τα κάτω έως ότου δείτε το Email μέσω Google+. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να προσαρμόσετε τον τρόπο λειτουργίας της λειτουργίας ή να την απενεργοποιήσετε εντελώς:

Μπορείτε να το αφήσετε από προεπιλογή "Όλοι στο Google+", να τον περιορίσετε σε "Εκτεταμένους κύκλους", οποιονδήποτε στους κύκλους σας ή στους κύκλους των ατόμων που ακολουθείτε, "Κύκλοι", μόνο τα άτομα που ακολουθείτε προσωπικά ή "Κανένας" . Επιλέξαμε το "No One", αλλά αν χρησιμοποιείτε το Google+ σαν αντικατάσταση στο Facebook όπου μόνο οι προσωπικοί σας φίλοι βρίσκονται στους Κύκλους σας, ίσως σας φανεί χρήσιμο να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου για να το αντικατοπτρίσετε. Ανεξάρτητα από τη ρύθμιση που επιλέγετε, φροντίστε να κάνετε κλικ στο "Αποθήκευση αλλαγών" στο κάτω μέρος του παραθύρου Ρυθμίσεις για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.