Εάν χρησιμοποιείτε πολλούς λογαριασμούς Google ταυτόχρονα, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ένας από αυτούς να είναι αυτός που θέλετε να προεπιλέξετε. Όταν δεν είναι η προεπιλογή, είναι μάλλον απογοητευτικό. Διαβάστε παρακάτω καθώς δείχνουμε στον αναγνώστη πώς να διασφαλίσει ότι ο λογαριασμός που θέλει είναι ο προεπιλεγμένος.

Αγαπητέ How-To Geek, έχω πολλούς λογαριασμούς Google. Έχω τον προσωπικό μου λογαριασμό, έχω έναν λογαριασμό εργασίας που διαχειρίζεται η Google και το κολέγιο μου πρόσφατα άλλαξε σε ένα σύστημα διαχειριζόμενο από την Google. Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, κάθε φορά που φόρτωζα ένα γενικό εργαλείο Google όπως το Gmail ή το Ημερολόγιο Google, ήταν πάντα προεπιλεγμένο στον προσωπικό μου λογαριασμό Google (αυτόν που χρησιμοποιώ περισσότερο). Τώρα, ωστόσο, είναι προεπιλογή στον λογαριασμό εργασίας μου. Έχω κοιτάξει σε κάθε μενού κάθε μεμονωμένου Λογαριασμού Google που έχω, στον πίνακα ελέγχου Google, με αυτόν τον τρόπο και έτσι, και δεν μπορώ να βρω ούτε ένα κουμπί εναλλαγής, εναλλαγής ή αναπτυσσόμενου μενού που μου επιτρέπει να καθορίσω ποιον λογαριασμό θα πρέπει να είναι η προεπιλογή. Τι δίνει; Παρακαλώ μην μου πείτε ότι πρέπει να συνδεθώ με μη αυτόματο τρόπο από όλους αυτούς τους λογαριασμούς! Με εκτίμηση, Πολλά στοιχεία σύνδεσης χάθηκαν

Λοιπόν, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από όλους τους λογαριασμούς σας, αλλά μόνο μία φορά. Αν και δεν είναι καλά τεκμηριωμένο, και πουθενά στον πίνακα ελέγχου διαμόρφωσης ή στα μενού δεν σημειώνεται καν, υπάρχει μια μέθοδος για την τρέλα πολλαπλών εισόδων. Πρόκειται να βγούμε έξω και να υποθέσουμε ότι πριν από μερικές εβδομάδες συνέβη κάτι που σας αποσύνδεσε από τους λογαριασμούς σας και έπρεπε να συνδεθείτε ξανά (σημαντική ενημέρωση του προγράμματος περιήγησης, ενημέρωση των Windows, σφάλμα υπολογιστή, σβήσατε τα cookie σας, κλπ.) και ότι όταν πήγατε να συνδεθείτε ξανά, συνδεθήκατε πρώτα στον λογαριασμό εργασίας σας.

Αυτό είναι το κρυφό τέχνασμα που δεν είναι πολύ καλά τεκμηριωμένο: όποιος λογαριασμός συνδέεστε πρώτα όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία πολλαπλής σύνδεσης της Google γίνεται ο προεπιλεγμένος λογαριασμός σας για τη διάρκεια του χρόνου που είστε συνδεδεμένοι στο Google. Η αποσύνδεση από τον προεπιλεγμένο λογαριασμό αλλάζει την προεπιλογή στον επόμενο λογαριασμό στη λίστα και η αποσύνδεση από όλους τους λογαριασμούς επαναφέρει ολόκληρο τον κύκλο έτσι ώστε η επόμενη σύνδεση να γίνει η νέα προεπιλογή.

Θα ήταν ωραίο αν υπήρχε μια μελλοντική λειτουργία set-as-default, αλλά στο μεταξύ θα πρέπει απλώς να θυμάστε να συνδεθείτε πρώτα στην επιθυμητή προεπιλογή.

Έχετε μια πιεστική τεχνολογική ερώτηση; Στείλτε μας ένα email στο [email protected] και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το απαντήσουμε.