Η σημερινή συνεδρία «Ερώτηση και απάντηση» μας προσφέρει ευγενική προσφορά του SuperUser - μια υποδιαίρεση του Stack Exchange, μιας ομάδας ιστότοπων Q&A που βασίζεται στην κοινότητα.

Το ερώτημα

Ο αναγνώστης του SuperUser Arnold Zokas θέλει απλώς να εξαφανιστεί αυτό το ενοχλητικό μήνυμα, γράφει:

Χρησιμοποιώ τα Windows 8 Enterprise στον υπολογιστή μου. Τις περισσότερες φορές, χρειάζομαι πλήρη διαχειριστή για εντοπισμό σφαλμάτων, αλλαγή αρχείων συστήματος κ.λπ. Στα Windows 7, η ρύθμιση του UAC σε "ποτέ ειδοποίηση" θα απενεργοποιούσε τυχόν εντολές διαχειριστή. Αυτό δεν συμβαίνει πλέον στα Windows 8. Ακόμα και με άτομα με ειδικές ανάγκες UAC, μου ζητείται να παραχωρήσω σε προγράμματα αυξημένα προνόμια. Υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης αυτής της συμπεριφοράς; Σημείωση: Γνωρίζω πλήρως τις επιπτώσεις. Έχω προγράμματα προστασίας από ιούς, τείχος προστασίας κ.λπ. και γενικά είμαι πολύ προσεκτικός σχετικά με αυτό που κατεβάζω ή εγκαθιστώ στον υπολογιστή μου.

Αν δεν είστε τόσο ενημερωμένοι σχετικά με το σύνολο των λειτουργιών αυξημένων προνομίων / ελέγχου λογαριασμού χρήστη, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ελέγξετε τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος εδώ: HTG Εξηγεί: Γιατί δεν πρέπει να απενεργοποιήσετε UAC.

Η απάντηση

Ο συνεργάτης της SuperUser Hornbech προσφέρει μια γρήγορη, εύκολη και ευθεία απάντηση:

Εάν μεταβείτε στα Εργαλεία διαχείρισης → Τοπική πολιτική ασφάλειας, βρείτε τις τοπικές πολιτικές και τις επιλογές ασφάλειας, στην αριστερή πλευρά του παραθύρου και μετακινηθείτε προς τα κάτω προς τα κάτω. [Βλέπε το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης.] Θα πρέπει να μπορείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως τον Έλεγχο λογαριασμού χρήστη.

Εφόσον καταλαβαίνετε τον κίνδυνο να την απενεργοποιήσετε εντελώς, αυτή η τεχνική είναι μια λύση μίας στάσης για την εξάλειψη της προτροπής διαχείρισης για πάντα.

Έχετε κάτι να προσθέσετε στην εξήγηση; Ακούστε στα σχόλια. Θέλετε να διαβάσετε περισσότερες απαντήσεις από άλλους χρήστες τεχνολογίας Stack Exchange; Δείτε ολόκληρο το νήμα συζήτησης εδώ.